Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ki érdemli meg a Penna Regia díjat? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 08.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az írott és elektronikus sajtó munkatársainak, tevékenységük elismerése céljából Penna Regia díja alapított. A díj azoknak az újságíróknak adományozható, akik Székesfehérvár életének tárgyszerű bemutatásával elősegítik városunk ismertségét, elismertségét, hozzájárulnak országos és nemzetközi megismertetésünkhöz, népszerűsítésünkhöz. A díj adományozására javaslatot tehet bármely székesfehérvári lakos, közösség.

Tovább...
 
Balogh Gergely Brüsszelben ülésezett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageBrüsszelben ülésezett a Fidelitas országos elnöksége – kibővülve az országos választmány elnökségének egyes tagjaival, köztük a székesfehérvári Balogh Gergellyel is. A küldöttséget Gyürk András európai parlamenti képviselő, a Fidelitas első elnöke, a Fidesz kampányfőnöke hívta meg Brüsszelbe. A négy napos látogatás során az elnökség tagjai megtekintették az Európai Unió legfőbb intézményeit, s megbeszélést tartottak a Fidesz kampányáról, valamint arról, hogy milyen szerepe lesz abban a fiataloknak.

Tovább...
 
Gyermekprogram a fehérvárcsurgói kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageA Károlyi József Alapítvány következő gyermekprogramjára január 10-én, vasárnap, 15 órakor kerül sor a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A program az “Ételek és főzés a 19. században” címet kapta, s ennek megfelelően azt próbálják majd az előadók bemutatni a résztvevőknek, hogy milyen főzési hagyományok éltek a 19. századi Magyarországon, és melyek voltak azok, amelyeket még nagyanyáink is alkalmaztak, különösen karácsonykor.

Tovább...
 
15 éves a Szent István Művelődési Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageSpányi Antal megyés püspök miséjével kezdődött meg a Szent István Művelődési Ház jubileumi ünnepsége. Az intézményt – amely közel száz éves múltra tekint vissza – 15 évvel ezelőtt vette ismét birtoka a Székesfehérvári Egyházmegye. A Ház azóta a keresztény kultúrát és szellemiséget hirdeti. Színvonalas, érdekes programjaival - például a Katolikus Könyvhéttel, a Szent Korona Galériában megrendezett kiállításokkal, s a Szent István Teremben tartott Egyházmegyei rendezvényekkel – méltán számít a belváros egyik fő kulturális központjának.

Tovább...
 
Mód Zsuzsa Emlékdíjat kapott Schindler Endréné és Berky Gyula Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 06.

ImageSchindler Endréné és dr. Berky Gyula kapta meg az első ízben kiosztott Mód Zsuzsa Emlékdíjakat. A kitüntetést arról a hölgyről nevezték el, aki közel hatvan éven át aktív szereplője volt a székesfehérvári közéletnek, s kiemelkedő társadalmi munkát végzett haláláig, amely 2008-ban következett be. Az elismerést a Malom Házban nyújtotta át dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás tanácsnok. A kitüntetést Szakál Antal festőművész tervezte.

Tovább...
 
Új évi, elnöki köszöntő Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. január 06.

ImageDr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke 2010 első munkanapján rövid értékeléssel búcsúztatta a tavalyi évet, és reményeivel köszöntötte az újat. - "Ha visszatekintek 2009-re, akkor mindenekelőtt azt kívánom mindannyiunknak, hogy egy remélhetően derűs szilveszter után, vidámabb új esztendőnk legyen, mert bizony ránk fér! Nem volt ugyanis eseménytelen a tavalyi év, és ezek az események csak ritkán adtak okot jókedvre."

Tovább...
 
A sport legyen stratégiai ágazat Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. január 06.

Image"Ha azt akarjuk, hogy a jövő nemzedékei érmeket szerezzenek, győztesek legyenek az élet minden területén, illetve ismerjék a siker ízét, és ennek érdekében képesek legyenek összefogni másokkal, a sportot stratégiai ágazatnak kell nyilvánítani." - mondta Orbán Viktor a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel folytatott konzultációt követően. Miként a Fidesz elnöke hangsúlyozta: többek között arra van szükség, hogy minden gyermek sportoljon, legyen egészséges, tudjon és akarjon küzdeni, illetve ismerje a sikert.

Tovább...
 
Újraélesztés, végtag-rögzítés és alpinista-bemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 05.

ImageAlapszíntű újraélesztésből, valamint elsősegélynyújtásból tartott gyakorlati bemutatót a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató - Mentők Alapítvány Székesfehérváron - Csilléry Viktor mentőszakápoló vezetésével. A program során a jelenlévők gyakorolhattak egy Ambu-fantom bábun, s elsajátíthattak a helyes mellkaskompressziót, a befuvásos lélegeztetést, valamint egy légúti idegen test eltávolítását, és a stabil oldalfekvést.

Tovább...
 
Több ponton változott a "piac rendelet" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 05.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése legutóbbi ülésén több ponton módosította a „vásárok és piacok tartásának rendjéről” szóló 40/2001. (XI.26) sz. rendeletét. Ennek értelmében változik az élelmiszerpiac nyitva tartása. Munkanapokon továbbra is 5-16 óra között tart nyitva a piac, viszont szombaton 5-től 14 óráig, vasárnap pedig 6-tól 12 óráig. A régiségvásárt minden hónap 2. vasárnapján 6-14 óra között tartják.

Tovább...
 
A fenyőfák sorsa Karácsony után... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 05.

ImageA Városgondnokság a Depónia kft.-vel közösen - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is elszállítja a fenyőfákat Vízkereszt ünnepe után. A Városgondnokság kéri, hogy a kertvárosi övezetekben a lakosok a fenyőfát a szemétgyűjtő edények mellé, a lakótelepeken pedig a gyűjtőpontokhoz helyezzék el. A fák elszállítása a szemétszállítás időpontjaiban történik január 6. és február vége között.

 
Nemzetbiztonsági kockázat lehet az OMV-nél való tankolás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 05.

Image"A kormány jogszabálysértő és nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy 2010. január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni." - fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő. Kontrát Károly szerint a rendvédelmi szerveknél komoly problémát okozott az év eleji tankolás, mivel a rendőrségi benzintendert kapkodva írták ki, és vissza is kellett azt rögtön vonni. "Kik a felelősek ezért?" - tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18624 - 18634 / 20399